Sernik z mlekiem w proszku
Puszysty i delikatny sernik z dodatkiem mleka w proszku nie tylko smakuje obłędnie, ale jest również bardzo prosty w przygotowaniu! Od dawna wypiek ten cieszy się ogromną popularnością – nic dziwnego, ponieważ jest naprawdę smaczny.
Każda pora jest idealna na przygotowanie pysznego serniczka. Nie ważne czy są to urodziny, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi czy święta. Sernik to tradycyjne ciasto, który sprawdzi się zawsze i wszędzie.
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszny sernik z mlekiem w proszku w moim wykonaniu.
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU – PRZEPIS
Składniki
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 szklanki cukru
- łyżka cukru wanilinowego
- 6 jajek
- 2 budynie waniliowe
- 50 g masła
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
Przygotowanie
- Twaróg, żółtka, cukier waniliowy, budyń zmiksować mikserem na gładką masę. Dodać powoli roztopione masło ciągle miksując. Następnie dodać mleko w proszku. Całość dokładnie zmieszać by nie było grudek.
- Białka ubić, następnie stopniowo dodawać cukier.
- Do ubitej piany dodawać stopniowo masę serową, delikatnie mieszając łyżką.
- Do mamy dodać schłodzone mleko, delikatnie mieszając łyżką.
- Gotową masę wylać na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
- Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika.
Zapraszam również do wypróbowania moich innych przepisów na serniki; sernik z 15 jaj, sernik z jabłkami, sernik z kajmakiem, sernik z budyniem, sernik japoński, sernik z orzechami, sernik pieczony na wodzie, sernik z makiem.