Szybki sernik z kajmakiem

Ostatnio stałam się zwolenniczką szybkich przepisów. Staram się stawiać na prostotę, szybkość i łatwość wykonania. Zależy mi na tym, aby było szybko i smacznie. Do takich wypieków można zaliczyć szybki sernik z kajmakiem.

Sernik z kajmakiem można przygotować w 10 minut. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki, wstawić sernik do piekarnika i czekać aż się upiecze. Sam czas oczekiwania jest najgorszy, ponieważ na sam zapach wydobywający się z piekarnika cieknie ślinka.

Sernik z masą kajmakową smakuje obłędnie! Idealnie sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawki! Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, piekę właśnie sernik z kajmakiem, głównie ze względu na prostotę wykonania, ale także na smak, ponieważ sernik z kajmakiem jest pyszny.

PRZEPIS NA SERNIK Z KAJMAKIEM

Tortownica o średnicy 18 cm

Składniki

  • 800 g twarogu z wiaderka President
  • 4 jaja
  • 20 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g rozpuszczonego masła

Dodatkowo

  • 3-4 spore łyżki masy kajmakowej

Wykonanie

  • Wszystkie składniki umieścić w misce. Wymieszać mikserem. Sernik piec w 170 stopniach 70 minut.
  • Pozostawić w piekarniku do całkowitego przestygnięcia.
  • Po przestygnięciu sernik smarujemy masą kajmakową.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × cztery =