Sernik z mlekiem w proszku

Puszysty i delikatny sernik z dodatkiem mleka w proszku smakuje obłędnie! Od dawna wypiek ten cieszy się ogromną popularnością – nic dziwnego, ponieważ jest naprawdę smaczny.

Każda pora jest idealna na przygotowanie pysznego serniczka. Nie ważne czy są to urodziny, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi czy święta. Sernik to tradycyjny wypiek, który sprawdzi się zawsze.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszny sernik z mlekiem w proszku w moim wykonaniu.

Składniki

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1 szklanki cukru
  • łyżka cukru wanilinowego 
  • 6 jajek
  • 2 budynie waniliowe 
  • 50 g masła 
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku

Przygotowanie

  1. Twaróg, żółtka, cukier waniliowy, budyń zmiksować mikserem na gładką masę. Dodać powoli roztopione masło ciągle  miksując. Następnie dodać mleko w proszku. Całość dokładnie zmieszać by nie było grudek.

  2. Białka ubić, następnie stopniowo dodawać cukier.

  3. Do ubitej piany dodawać stopniowo masę serową, delikatnie mieszając łyżką. 

  4. Do mamy dodać schłodzone mleko, delikatnie mieszając łyżką. 

  5. Gotową masę wylać na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. 

  6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.

  7. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *