Truskawkowy sernik na zimno
Truskawkowy sernik na zimno to wspaniała propozycja na pyszny letni deser. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i co ważne składa się tylko z kilku prostych składników.
Truskawkowy sernik na zimno jest lekki, piankowy i mocno truskawkowy w smaku. Przepis na ten deser jest banalnie prosty, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. Jeśli lubicie takie orzeźwiające desery ze świeżych owoców, koniecznie musicie przygotować ten sernik na zimno z truskawkami.
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO PRZEPIS
Składniki
- 600 g truskawek
- 800 g sera z wiaderka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 125 ml wody
- 3 łyżki żelatyny
- 10 okrągłych biszkoptów
Przygotowanie
1. Tortownicę o średnicy 20 cm wyściel papierem do pieczenia. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów.
2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do przestygnięcia.
3. Truskawki umyj, oczyść z szypułek i zblenduj na mus.
4. Do musu dodaj ser z wiaderka i cukier puder. Całość zmiksuj do połączenia składników. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę.
5. Masę przelej na biszkopty i całość wstaw do lodówki na całą noc do stężenia.