Brokułowa pasta kanapkowa

Brokułowa pasta kanapkowa

Szukając pomysłu na śniadanie, do głowy przyszła mi brokułowa pasta kanapkowa. Idealnie nadaje się ona jako smarowidło na kanapkę, a także jako baza do wielu przekąsek.

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam brokuły, dlatego też ta pasta z brokuła bardzo mi posmakowała. Do jej przygotowania potrzebujemy brokuła, jajek oraz odrobiny majonezu, jogurtu naturalnego i musztardy. Pastę robi się naprawdę bardzo szybko i sprawnie, a jej smak jest obłędny.

Ponadto brokuł to bardzo zdrowe warzywo, pełne witamin, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Zapraszam!

KANAPKOWA PASTA BROKUŁOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 brokuł
  • 5 jajek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól

Wykonanie

  • Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, odstawiamy do przestygnięcia. Zimnego brokuła kroimy na mniejsze kawałki.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą.
  • Pokrojonego brokuła i jajka umieszczamy w jednej miseczce. Dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Brokułowa pasta kanapkowa
Brokułowa pasta kanapkowa
Brokułowa pasta kanapkowa

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

pięć − cztery =