Brokułowa pasta kanapkowa

Brokułowa pasta kanapkowa

Szukając pomysłu na śniadanie, do głowy przyszła mi brokułowa pasta kanapkowa. Idealnie nadaje się ona jako smarowidło na kanapkę, a także jako baza do wielu przekąsek.

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam brokuły, dlatego też ta pasta z brokuła bardzo mi posmakowała. Do jej przygotowania potrzebujemy brokuła, jajek oraz odrobiny majonezu, jogurtu naturalnego i musztardy. Pastę robi się naprawdę bardzo szybko i sprawnie, a jej smak jest obłędny.

Ponadto brokuł to bardzo zdrowe warzywo, pełne witamin, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Zapraszam!

KANAPKOWA PASTA BROKUŁOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 brokuł
  • 5 jajek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól

Wykonanie

  • Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, odstawiamy do przestygnięcia. Zimnego brokuła kroimy na mniejsze kawałki.
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą.
  • Pokrojonego brokuła i jajka umieszczamy w jednej miseczce. Dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Brokułowa pasta kanapkowa
Brokułowa pasta kanapkowa
Brokułowa pasta kanapkowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *