Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno to wspaniała propozycja na pyszny letni deser. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i co ważne składa się tylko z kilku prostych składników.

Truskawkowy sernik na zimno jest lekki, piankowy i mocno truskawkowy w smaku. Przepis na ten deser jest banalnie prosty, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. Jeśli lubicie takie orzeźwiające desery ze świeżych owoców, koniecznie musicie przygotować ten sernik na zimno z truskawkami.

TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO PRZEPIS

Składniki

  • 600 g truskawek
  • 800 g sera z wiaderka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 125 ml wody
  • 3 łyżki żelatyny
  • 10 okrągłych biszkoptów

Przygotowanie

1. Tortownicę o średnicy 20 cm wyściel papierem do pieczenia. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów.

2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do przestygnięcia.

3. Truskawki umyj, oczyść z szypułek i zblenduj na mus.

4. Do musu dodaj ser z wiaderka i cukier puder. Całość zmiksuj do połączenia składników. Na koniec wlej przestudzoną żelatynę.

5. Masę przelej na biszkopty i całość wstaw do lodówki na całą noc do stężenia.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia + dwa =