Surówka marchewkowo-jabłkowa

Surówka marchewkowo-jabłkowa

Surówka marchewkowo-jabłkowa to super pyszny dodatek do obiadu lub na grilla. Jest przepyszna i szybko się ją robi. Doskonale będzie pasować do każdego mięsnego posiłku.

Przepis na surówkę z marchewką i jabłkiem jest bardzo prosty i nie wymaga dużo pracy. To szybka surówka, którą zrobisz w mniej niż 15 minut. Jeśli szukasz nowych smaków i ciekawych połączeń składników, koniecznie musisz spróbować tej surówki.

SURÓWKA MARCHEWKOWO-JABŁKOWA PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 5 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku

Sos

  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Młodą kapustę oczyszczam z wierzchnich liści, przekrawam na pół i drobno szatkuję nożem.

  2. Rzodkiewkę ścieram na tarce i odsączam z nadmiaru wody.

  3. Marchewkę oraz jabłko również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  4. Szczypiorek drobno siekam.

  5. Jogurt naturalny mieszam z majonezem, miodem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

  6. Wszystkie składniki przekładam do jednej miski, dodaję sos i mieszam. Surówkę odstawiam na 15 minut, by smaki się przegryzły.
Surówka marchewkowo-jabłkowa przepis
Surówka z marchewki i jabłka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 11

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 − jeden =