Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki i pora to idealny dodatek do obiadu lub na grilla. Surówka jest chrupiąca, smaczna, aromatyczna i co najważniejsze bardzo łatwa w wykonianiu. Do tego jest super zdrowa i niskokaloryczna. Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej jest banalny, a składniki możesz kupić przez cały rok. Polecam!

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PRZEPIS

Składniki

  • 0,5 główki kapusty pekińskiej
  • 1 większ jabłko
  • 1 większa marchewka
  • 10 cm pora
  • pęczek szczypiorku

Sos

  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno poszatkować.

  2. Jabłko oraz marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  3. Pora pokroić w półkrążki, szczypiorek drobno posiekać.

  4. Składniki przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny, sok z cytryny, cukier, sól oraz pieprz.

  5. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut, by smaki się przegryzły.
Surówka z kapusty pekińskiej przepis
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 × jeden =