Chrupiące chipsy serowo-czosnkowe z tortilli
Dzisiaj mam dla was super prosty i szybki przepis na najlepszą przekąskę na imprezę – domowe chipsy z tortilli! Banalnie proste i dużo zdrowsze niż sklepowe. Mogą być również świetnym dodatkiem do sałatki. Gorąco polecam!
Składniki
- 1 placek tortilli
- 40g oliwy z oliwek
- 30g żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- bazylia
- oregano
- szczypta soli
Przygotowanie
- Placek tortilli dzielimy na trójkąty.
- W misce mieszamy ze sobą oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię, oregano, sól oraz starty na tarce ser.
- Kawałki tortilli smarujemy z obu stron naszą papką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Tak przygotowane chipsy wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy góra-dół przez ok. 10 minut.
- Podajemy z ulubionym sosem.