Jajka nadziewane farszem z pieczarek

Jajka nadziewane farszem z pieczarek

Jajka faszerowane to szybka i prosta przystawka idealna na niemal każdą okazję. Najczęściej tego typu przekąskę przygotowujemy na stół Wielkanocny, ale równie dobrze możemy je zrobić na imprezę ze znajomymi czy po prostu na kolację.

Dzisiaj mam dla Was przepis na jajka nadziewane farszem z pieczarek. Sam farsz jest tak dobry, że część zjecie zanim zaczniecie wypełniać nim białka. Jajka faszerowane pieczarkami są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, dlatego tym bardziej polecam Wam wypróbować ten przepis. Gwarantuję, że posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

JAJKA NADZIEWANE FARSZEM Z PIECZAREK – PRZEPIS

Składniki

  • 6 jajek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 8 pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • sól
  • pieprz
  • gałązka świeżego koperku

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Z każdego wydrążyć żółto i przerzucić do miski. Białka odłożyć na bok.

2 Pieczarki, paprykę czerwoną oraz cebulkę pokroić w bardzo drobno kosteczkę.

3. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wrzucić cebulę. Następnie dodać pieczarki oraz paprykę. Całość smażyć przez około 10 minut.

4. Do miseczki z żółtkami przełożyć przestygnięte pieczarki z cebulą i papryką. Następnie dodać jogurt, majonez, paprykę słodką, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Wymieszać do połączenia się składników.

5. Przygotowanym farszem wypełnić białka jajek.

jajka faszerowane
jajka z pieczarkami


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × jeden =