„Raffaello” z sera żółtego i paluszków krabowych

„Raffaello” z sera żółtego i paluszków krabowych surimi to pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezowym stole. Z pewnością przykują wzrok waszych gości, wiec jeśli chcecie zaskoczyć ich czymś wyjątkowym, to z tą przekąską na pewno Wam się to uda!

Składniki

  • opakowanie paluszków krabowych
  • 1 serek kremowy (np. almette)
  • 150g sera żółtego
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Paluszki krabowe wyciągamy z foli i odcinamy z nich czerwoną część. Pozostałą białą część drobno kroimy i przekładamy do miseczki.

  2. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce razem z serem żółtym. Wrzucamy do miseczki z białą częścią paluszków.

  3. Całość mieszamy z serkiem naturalnym typu almette, doprawiamy solą i pieprzem i formujemy kulki.

  4. Gotowe kuleczki obtaczamy w drobno posiekanej czerwonej części paluszków krabowych. Schładzamy w lodówce przez minimum 1 godzinę.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

7 − trzy =