Chrupiące chipsy serowo-czosnkowe z tortilli

Dzisiaj mam dla was super prosty i szybki przepis na najlepszą przekąskę na imprezę – domowe chipsy z tortilli! Banalnie proste i dużo zdrowsze niż sklepowe. Mogą być również świetnym dodatkiem do sałatki. Gorąco polecam!

Składniki

  • 1 placek tortilli
  • 40g oliwy z oliwek
  • 30g żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Placek tortilli dzielimy na trójkąty.

  2. W misce mieszamy ze sobą oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię, oregano, sól oraz starty na tarce ser.

  3. Kawałki tortilli smarujemy z obu stron naszą papką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Tak przygotowane chipsy wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy góra-dół przez ok. 10 minut.

  5. Podajemy z ulubionym sosem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − pięć =