Surówka z selera naciowego

surówka z selera naciowego

Surówka z selera naciowego i jabłka to smaczny i zdrowy dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Składniki w tej surówce są doskonale skomponowane, a dodatek ziaren słonecznika nadaje całości fajnego smaczku i chrupkości.

SURÓWKA Z SELERA NACIOWEGO – PRZEPIS

Składniki

  • 6 łodyg selera naciowego
  • 1 jabłko
  • garść ziaren słonecznika

Sos:

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Seler dokładnie myjemy i kroimy na cienkie kawałeczki.

2. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy na kawałeczki wielkością pasujące do selera.

3. Składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

4. Pokrojony seler wraz z jabłkiem przekładamy do miseczki, polewamy przygotowanym sosem i mieszamy.

5. Wierzch surówki posypujemy słonecznikiem.

surówka z selera naciowego i jabłka

surówka obiadowa z selera naciowego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − 4 =