Roladki z tortilli inaczej

Roladki z tortilli inaczej

Roladki z tortilli to super prosta i bardzo popularna przekąska, idealna na każdą imprezę. Tradycyjne roladki z tortilli z szynką i serem pojawiają się na takich przyjęciach najczęściej. Co Wy na to, by przygotować je nieco w inny sposób?

Moje roladki z tortilli inaczej, nie tylko świetnie smakują, ale także piękne prezentują się na stole. Każdy się nimi zachwyca i błyskawicznie znikają z talerza. Są fajną alternatywą dla tradycyjnych roladek, które z pewnością mieliście okazję jeść. Jeśli macie ochotę na coś nowego, zapraszam na moje roladki z tortilli inaczej!

ROLADKI Z TORTILLI INACZEJ – PRZEPIS

Składniki

  • 1 tortilla
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula czerwona
  • 150 g serka śmietankowego typu Almette
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Żółtka odłożyć a białka zetrzeć na tarce.
  • Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  • Ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
  • Do miski przełożyć 2/3 serka śmietankowego, dodać cebulę, ogórki, żółtka, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitej pasty.
  • Na tortillę wyłożyć przygotowaną masę i zwinąć ciasno w roladę. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 30 minut.
  • Po upływie czasu wyjąć tortillę z folii, posmarować pozostałym serkiem obtoczyć w startych na tarce białkach. Tortillę pokroić na roladki.
Roladki z tortilli inaczej przepis
Roladki z tortilli z tuńczykiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedem + 7 =