Pasta jajeczna z paluszkami surimi

Pasta jajeczna z paluszkami surimi

Pyszna kolorowa pasta jajeczna z paluszkami surimi, która urozmaici śniadanie lub kolację. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a składniki łatwo dostępne i niedrogie.

Jeśli znudziły Wam się już zwykłe kanapki z serem i szynką, pasta jajeczna z paluszkami surimi będzie idealną alternatywą. Pasta świetnie smakuje, jest sycąca i co ważne robi się ją ekspresowo. U mnie w domu od razu posmakowała każdemu, dlatego już na stałe zagości w naszym Menu.

PASTA JAJECZNA Z PALUSZKAMI SURIMI PRZEPIS

Składniki

  • 4 paluszki surimi
  • 3 jajka
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kosteczkę.

2. Paluszki surimi również pokrój w drobną kosteczkę. Cebulkę obierz i drobno posiekaj.

3. Składniki przełóż do miski, dodaj majonez, jogurt naturalny, posiekany koperek, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.

4. Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem.

Pasta jajeczna z paluszkami surimi przepis
Pasta jajeczna z surimi

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.3 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiem + czternaście =