Cebularze z ciasta francuskiego
Jeśli uwielbiasz cebularze to musisz koniecznie spróbować tych przygotowanych na bazie ciasta francuskiego. Są przepyszne i można je zrobić w zaledwie 20 minut! Świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjęcia i imprezy.
Składniki
- rulon ciasta francuskiego
- 1 duża cebula
- olej
- sól
- czarnuszka
Przygotowanie
- Cebule obierz i pokrój w piórka. Podsmaż na odrobinie oleju.
- Ciasto francuskie rozwiń i wytnij okręgi przy pomocy szklanki lub kubka.
- Na wycięte krążki wyłóż podsmażoną cebulkę. Piecz na złoty kolor około 15 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika cebularze posyp czarnuszką.
bardzo lubię cebularze a w takiej wersji jeszcze nie robilam
Są bardzo smaczne i dodatkowo szybkie w przygotowaniu 🙂 Polecam!