Cebularze z ciasta francuskiego

Jeśli uwielbiasz cebularze to musisz koniecznie spróbować tych przygotowanych na bazie ciasta francuskiego. Są przepyszne i można je zrobić w zaledwie 20 minut! Świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjęcia i imprezy.

Składniki

  • rulon ciasta francuskiego
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • czarnuszka

Przygotowanie

  1. Cebule obierz i pokrój w piórka. Podsmaż na odrobinie oleju.

  2. Ciasto francuskie rozwiń i wytnij okręgi przy pomocy szklanki lub kubka.

  3. Na wycięte krążki wyłóż podsmażoną cebulkę. Piecz na złoty kolor około 15 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika cebularze posyp czarnuszką.

Komentarze do “Cebularze z ciasta francuskiego”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

cztery × dwa =