Surówka Colesław

Surówka Colesław

Surówka Colesław czyli pyszna surówka z kapusty z marchewką i majonezem. Można ją podawać samodzielnie, lub jako dodatek do obiadu, najlepiej do mięs i ryb, ale również do hamburgerów, czy do grilla. Jej sekret tkwi w prostocie – składa się z prostych składników, a jej przygotowanie zajmuje nie więcej niż 5 minut.

SURÓWKA COLESŁAW – PRZEPIS

Składniki

  • 1 kilogram świeżej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 200 g majonezu
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka cukru pudru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Kapustę drobno poszatkować przy użyciu szatkownicy, lub drobno pokroić nożem.

2. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

4. W misce umieścić kapustę, marchewkę, cebulę, majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszać.

5. Surówka Colesław smakuje najlepiej po ok. 2 godzinach chłodzenia w lodówce.

Surówka Colesław przepis
przepis na surówkę colesław

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwa × pięć =