Pieczarki faszerowane fetą i szpinakiem

Pieczarki faszerowane fetą i szpinakiem

Pieczarki faszerowane fetą i szpinakiem to bardzo fajny pomysł na ciepłą przekąskę. Można ją przygotować z łatwo dostępnych produktów, dostępnych w każdym sklepie. Można ją przygotować w bardzo szybkim czasie, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu.

Te pyszne pieczarki faszerowane szpinakiem i fetą będą idealnym wyborem na domowe imprezy, spotkania z gronie znajomych czy inne nadarzające się okazje w ciągu roku. Jestem pewna, że posmakują Wam i Waszym gościom.

Polecam także inne smaczne przekąski, idealne na domowe imprezy:

PRZEPIS NA PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ I SZPINAKIEM

Składniki

  • 12 pieczarek 
  • 400 g szpinaku mrożonego
  • 150 g sera feta
  • 3 ząbki czosnku
  • ok. 100 g sera żółtego

Wykonanie

  • Wycinamy nożykiem „nóżki” pieczarek, tak by pieczarka była pusta. „Nóżki” kroimy w drobną kostkę.
  • Rozmrażamy szpinak na patelni.
  • Dodajmy do szpinaku pokrojone „nóżki” pieczarek.
  • Dodajmy ser feta oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy do momentu stężenia masy. 
  • Farsz przekładamy do pieczarek. Dekorujemy serem żółtym
  • Pieczemy przez 25 minut w 175 stopniach.   Podczas pieczenia pieczarki puszczą dość dużo wody więc blachę warto wyścielić papierem do pieczenia. 
Pieczarki faszerowane fetą i szpinakiem przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziesięć − 2 =