Ciasto śnieżny puch w 10 minut

Przepis na ekspresowe i pyszne ciasto na herbatnikach z masą śmietanową. Przygotowanie tego deseru zajmuje zaledwie 10 minut.

Wystarczy ubić śmietanę kremówkę i wyłożyć ją na herbatniki. Następnie przykryć druga warstwą ciasteczek i pyszne ciasto gotowe.

Składniki

  • 1000 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 śmietan fixy
  • 2 paczki herbatników

Wykonanie

  1. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Na koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan fixy.

  2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, na nią wykładamy masę śmietanową i układamy drugą warstwę herbatników.

  3. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiem − cztery =