Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta francuskiego to bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Do ich wykonania potrzebujemy gotowego ciasta francuskiego, które można zakupić w dowolnym sklepie. Dzięki temu przekąskę tą można przygotować w zaledwie 20 minut.
Ślimaczki z ciasta francuskiego będą idealnym wyborem na każdą okazję. Sprawdzą się na domowych imprezach, urodzinach, na świętach, czy innych nadarzających się okazjach. Świetnie smakują w wersji na ciepło, jak i na zimno.
PRZEPIS NA ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Składniki
- 2 łyżki ketchupu/przecieru pomidorowego
- 8 plasterków żółtego sera
- 8 plasterków szynki
- szczypta chilli
- 1 ciasto francuskie
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przecierem/ketchupem.
- Układamy w rządku szynkę, nieco niżej żółty ser, posypujemy odrobiną chilli.
- Zwijamy w roladkę. Kroimy na równe części. Z jednego ciasta wychodzi około 13 roladek.
- Układamy na bluszcze na leżąco (okrągła częścią do spodu).
- Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15 – 20 min.