Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego to bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Do ich wykonania potrzebujemy gotowego ciasta francuskiego, które można zakupić w dowolnym sklepie. Dzięki temu przekąskę tą można przygotować w zaledwie 20 minut.

Ślimaczki z ciasta francuskiego będą idealnym wyborem na każdą okazję. Sprawdzą się na domowych imprezach, urodzinach, na świętach, czy innych nadarzających się okazjach. Świetnie smakują w wersji na ciepło, jak i na zimno.

PRZEPIS NA ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Składniki

  • 2 łyżki ketchupu/przecieru pomidorowego
  • 8 plasterków żółtego sera
  • 8 plasterków szynki
  • szczypta chilli 
  • 1 ciasto francuskie

Wykonanie

  • Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przecierem/ketchupem.

  • Układamy w rządku szynkę, nieco niżej żółty ser, posypujemy odrobiną chilli.

  • Zwijamy w roladkę. Kroimy na równe części. Z jednego ciasta wychodzi około 13 roladek. 

  • Układamy na bluszcze na leżąco (okrągła częścią do spodu). 

  • Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15 – 20 min.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

19 − sześć =