Puszysta jajecznica

Jajecznica to bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, która serwowana najczęściej jest na śniadanie. Jednak aby jajecznica była pyszna i puszysta, należy zadbać nie tylko o jej smak, ale także o konsystencję. Przedstawiam wam szybki przepis na delikatną i puszystą jajecznicę.

Składniki

  • 3 jajka
  • 50 ml mleka
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

Na patelnię wlewamy mleko. Kiedy zacznie się gotować wbijamy jajka i przyprawiamy. Smażymy jajecznicę na małym ogniu ciągle mieszając, aż do ścięcia się jajek.

Gotową jajecznicę możemy podawać samą, z bułką, chlebem, lub ze świeżymi warzywami.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 13 =