Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Lekka, smaczna i pożywna sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Idealna na kolację lub na drugie śniadanie. Oprócz tuńczyka w sałatce znajdziemy jeszcze takie składniki jak: jajka, paprykę czerwoną, kukurydzę i ogórki konserwowe. Całość okraszona jest pysznym sosem na bazie jogurtu i majonezu. Sałatka z tuńczyka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i co najważniejsze – przepyszna! Polecam wypróbować przepis.

SAŁATKA Z TUŃCZYKA PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • 1 mała papryka czerwona
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

2. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.

3. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę.

4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.

5. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos i wymieszać.

Sałatka jajeczna z tuńczyka
sałatka z tuńczyka i jajka

“Komentarz do Sałatka z tuńczyka”

  1. Od niedawna rozmyślam, co mogłabym wprowadzić do swojej diety, jeśli chodzi o śniadania i przekąski, które można wziąć ze sobą do pracy. Kanapki i bułki już mi się znudziły, więc bardzo się cieszę, że natrafiłam na ten przepis. Taka sałatka to może być strzał w dziesiątkę. Wygląda przepysznie! 🙂 Chętnie ją wypróbuję w mojej kuchni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jeden × 3 =