Sałatka z zupek chińskich
Sałatka z zupek chińskich to prosta i smaczna potrawa, której przyrządzenie zajmie Ci nie więcej niż 15 minut! Idealna gdy wpadną niezapowiedziani goście, bądź gdy wracamy zmęczeni z pracy lub szkoły i chcemy zjeść coś na szybko. Sałatka z zupek chińskich może także zostać przygotowana ze zwykłego makaronu np. świderki, kolanka czy kokardki – będzie smakować równie wyśmienicie!
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH – PRZEPIS
Składniki
- 1 zupka chińska vifon złoty kurczak
- 300 g szynki wędzonej lub innej wędliny
- 1 czerwona papryka
- 1 mały por
- 5-6 ogórków korniszonów
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Zupkę chińską pokruszyć, zalać wrzątkiem i dodać przyprawy (bez oleju) z opakowania. Przykryć i odstawić na chwilkę, aby makaron napęczniał.
2. Szynkę, paprykę oraz ogórki korniszony pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w półkrążki.
3. Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać.
4. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce i dokładnie wymieszać.