Pasta chrzanowa

Pasta chrzanowa

Pasta chrzanowa to świetna przekąska, która co roku gości w naszym domu na Wielkanocnym stole. Nie wyobrażam sobie świąt bez chrzanowej pasty z dodatkiem jajek. Przepis na pastę z chrzanem jest bardzo prosty, a samą pastę robi się bardzo szybko. Do jej przygotowania potrzebna są jajka, chrzan, majonez, jogurt naturalny i szczypiorek.

Pastę chrzanową można przygotować nie tylko w święta, ale także w zwykły dzień, kiedy najdzie nas na nią ochota. Stanowi świetny dodatek do kanapek, a także może być fajnym nadzieniem do roladek z szynki. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

PASTA CHRZANOWA – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
  • Pokrojone jajka przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, jogurt naturalny, chrzan oraz szczypiorek. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle smaku.
Pasta chrzanowa
Pasta chrzanowa

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 35

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziewiętnaście − czternaście =