Sałatka do wszystkiego
Sałatka do wszystkiego to świetny dodatek do obiadu, dań i przekąsek z grilla, a nawet sama smakuje wyśmienicie. Do jej przygotowania potrzebujemy jedynie kilku prostych składników i około 15 minut czasu. Sałatka jest delikatna w smaku, a zarazem wyrazista i wyjątkowa. Będzie doskonałym uzupełnieniem każdego dania mięsnego lub rybnego. Polecam Wam wypróbować ten przepis!
SAŁATKA DO WSZYSTKIEGO PRZEPIS
Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- 4 jajka
- 1 ogórek świeży
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- pęczek szczypiorku
Sos
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
2. Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki.
3. Obranego ogórka i rzodkiewki pokrój w półplasterki.
4. Kukurydzę odsącz z zalewy, szczypiorek drobno posiekaj.
5. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
6. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj sos i wymieszaj.
Smacznego!