Sałatka z selerem konserwowym i szynką

Sałatka z selerem konserwowym i szynką

Szybka, prosta i przepyszna sałatka z selerem konserwowym i szynką to jedna z tych sałatek, którą robi się w ekspresowym tempie, więc polecam ją szczególnie wtedy, gdy spodziewamy się gości, lub gdy chcemy zjeść coś dobrego i szybkiego na kolację. Przepis na sałatkę z selerem konserwowym i szynką jest banalny, a składniki bez trudu znajdziecie w najbliższym sklepie spożywczym. Sałatka jest bardzo ciekawa i intensywna w smaku — trochę słona, trochę słodka. Polecam wypróbować.

SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM I SZYNKĄ PRZEPIS

Składniki

  • 250 g szynki konserwowej
  • 1/2 słoiczka cebulki perłowej marynowanej
  • 5 jajek
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • 1 cebula czerwona

Sos

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram ze skorupek i kroję w kosteczkę.

  2. Szynkę konserwową i cebulę czerwoną również kroję w kostkę.

  3. Cebulkę, selera i kukurydzę odsączam z zalewy.

  4. Majonez mieszam z jogurtem, szczyptą soli i pieprzu tworząc sos.

  5. Do miseczki przekładam wszystkie składniki, dodaję przygotowany sos i mieszam.
Sałatka z selerem konserwowym i szynką przepis
Przepis na sałatkę z selerem konserwowym i szynką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

piętnaście − czternaście =