Guacamole z zielonego groszku

Idealne do pieczywa, jako pesto do dań makaronowych – takie właśnie jest guacamole z zielonego groszku. Przepis jest bardzo łatwy, a przygotowanie samego guacamole zajmuje zaledwie 5 minut!

Składniki

  • 400 g groszku
  • 150 g sera feta
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  • Groszek odcedź z nadmiaru wody, przełóż do wysokiego naczynia.
  • Dodaj do niego ser feta oraz łyżkę oliwy i czosnek. Całość zblenduj.
  • Smakuje idealnie z każdym pieczywem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − jedenaście =