Malinowe ciasto z kruszonką

Malinowe ciasto z kruszonką

Lekkie i delikatne, malinowe ciasto z kruszonką, które wręcz rozpływa się w ustach! Dodatkowo jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. To idealny deser na lato z dodatkiem sezonowych owoców! Idealny do filiżanki ulubionej kawy!

Poniżej znajdziecie listę składników oraz instrukcję przygotowania tego ciasta. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem i prostą wykonania. Zapraszam na przepis!

Polecam Wam również przepis na szybkie ciasto czekoladowe z malinami.

MALINOWE CIASTO Z KRUSZONĄ – PRZEPIS

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 200 g malin
  • 3 jajka
  • 120 g cukru
  • 50 g roztopionego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Kruszonka

  • 75 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 50 g masła

Wykonanie

  • Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i całość razem miksujemy na puszystą masę. Kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz roztopione masło, mieszamy do połączenia składników.
  • Całość przekładamy do keksówki, wyścielonej papierem do pieczenia, wierzch posypujemy malinami. 
  • Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i rozcieramy za pomocą dłoni, do momentu, aż składniki się połączą. Otrzymaną kruszonkę przekładamy na ciasto. 
  • Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 45 minut, do suchego patyczka, grzanie góra dół. 
ciasto z malinami i kruszonką
szybkie ciasto z malinami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

pięć − jeden =