Imprezowe roladki z tuńczykiem
Roladki z tortilli z tuńczykiem to fajna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję, a nawet na święta. W swoim składzie zawiera same pyszności, które połączone ze sobą i zawinięte w tortillę smakują obłędnie.
Imprezowe roladki z tortilli są szybkie i łatwe do zrobienia i na pewno zrobię furorę na każdej imprezie. Poniżej w kilku krokach opisałam jak je przygotować. Jak sami się przekonacie, nie ma tym nic trudnego a smak, nie do opisania!
IMPREZOWE ROLADKI Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 1 cebula czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 2 tortille
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
- Tuńczyka odciskamy z zalewy, rozdrabniamy za pomocą widelca.
- Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
- Do miski przekładamy tuńczyka, ogórki, jajka, majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Dzielimy na dwie części i wykładamy na tortille. Następnie zwijamy w rulonik, delikatnie dociskając.
- Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu wyjmujemy z lodówki i kroimy na roladki o grubości ok. 2 cm.