Sałatka z arbuzem i fetą
Przepis na sałatkę z arbuzem i serem feta — idealna na lato, orzeźwiająca i prosta w przygotowaniu!

Sałatka z arbuzem i serem feta to przekąska, która zachwyci każde podniebienie. Połączenie słodkiego arbuza, ze słoną fetą i świeżą mięty sprawia, że każdy kęs smakuje jak wakacje.
Dlaczego warto jeść arbuza?
w 90% składa się z wody, dlatego świetnie nawadnia organizm
zawiera mnóstwo cennych witamin (C, A, E oraz witamin z grupy B)
jest słodki i orzeźwiający w smaku
Sałatka z arbuzem i fetą sprawdzi się zarówno na szybki lunch, jak i efektowna przystawka na przyjęciu. Można ją serwować solo lub jako dodatek do dań z grilla. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań z rusztu.
SAŁĄTKA Z ARBUZEM I FETĄ PRZEPIS
Składniki
- 500 g arbuza
- 150 sera feta
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki płynnego miodu
- kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie
- Arbuza kroję w kosteczkę i pozbawam pestek.
- Ser feta również kroję w kostkę.
- Miód łączę z sokiem z cytryny.
- Do miseczki przekładam pokrojonego arbuza i dodaję ser feta. Całość polewam sosem i posypuję posiekaną miętą.

