Imprezowe roladki z tuńczykiem

Roladki z tortilli z tuńczykiem to fajna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję, a nawet na święta. W swoim składzie zawiera same pyszności, które połączone ze sobą i zawinięte w tortillę smakują obłędnie.

Imprezowe roladki z tortilli są szybkie i łatwe do zrobienia i na pewno zrobię furorę na każdej imprezie. Poniżej w kilku krokach opisałam jak je przygotować. Jak sami się przekonacie, nie ma tym nic trudnego a smak, nie do opisania!

IMPREZOWE ROLADKI Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 1 cebula czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 tortille
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
  • Tuńczyka odciskamy z zalewy, rozdrabniamy za pomocą widelca.
  • Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
  • Do miski przekładamy tuńczyka, ogórki, jajka, majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Dzielimy na dwie części i wykładamy na tortille. Następnie zwijamy w rulonik, delikatnie dociskając.
  • Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu wyjmujemy z lodówki i kroimy na roladki o grubości ok. 2 cm.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 − dwa =