Ciasto kajmaczek

Ciasto kajmaczek to bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu deser, który nie wymaga pieczenia. Ciasto ze względu na dodatek sera z wiaderka, można porównać do sernika na zimno. Ubita śnieżka dodaje mu puszystości i lekkości a masa kajmakowa cudownego, słodkiego smaku.

Ciasto kajmaczek to bardzo smaczny deser, który można przygotować w 15 minut. Ciasto jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne, wręcz rozpływa się w ustach.

Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto kajmaczek. Idealny deser, który możecie przygotować, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco.

PRZEPIS NA CIASTO KAJMACZEK

Składniki

  • 500 g twarogu z wiaderka
  • 2 śnieżki (bita śmietana w proszku)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 galaretki przezroczyste
  • 2-3 łyżki masy kajmakowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 500 ml wrzątku
  • 200 g herbatników kakaowych

Wykonanie

  • Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie poukładać herbatniki.
  • Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić do przestygnięcia.
  • Śnieżkę ubić z mlekiem przy użyciu miksera. Następnie, ciągle ubijając dodawać ser twarogowy, cukier puder, oraz kajmak. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale ciągle płynną galaretkę.
  • Gotową masę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − 6 =