Roladki z pieczarkami i ogórkiem

Roladki z pieczarkami i ogórkiem

Roladki z tortilli z pieczarkami marynowanymi i ogórkiem to świetna przekąska na każdą imprezę!

Te szybkie roladki z tortilli to przekąska, którą uwielbia praktycznie każdy. Są nie tylko pyszne, ale i szybkie w przygotowaniu. Do ich zrobienia potrzeba kilku prostych składników. Idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, jako przekąska do pracy czy na kolację. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PRZEPIS NA ROLADKI Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI I OGÓRKIEM

Składniki

  • 1 placek tortilli
  • 6-7 pieczarek marynowanych
  • 150 g serka kremowego typu Almette
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Ogórki konserwowe oraz pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. 

  • Do pokrojonych warzyw dodać serek, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać do uzyskania kremowej pasty.

  • Gotową pastę wyłożyć na tortillę i zwinąć w rulonik. Owinąć folią aluminiową i odstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem pokroić na roladki. 
Roladki z pieczarkami i ogórkiem przepis
Przepis na roladki z pieczarkami i ogórkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiem − cztery =