Brokułowe jajka faszerowane

Brokułowe jajka faszerowane

Jajka faszerowane to świetna przekąska, która idealnie sprawdzi się podczas świąt Wielkanocnych. Te święta kojarzą nam się z zajączkami, jajkami i kurczaczkami, dlatego też na żadnym stole w Wielkanoc nie powinno zabraknąć jajek faszerowanych. 

Tym razem przygotowałam pyszne brokułowe jajka faszerowane, które pięknie wyglądają i są pyszne. Robi się je bardzo łatwo, dlatego zapraszam Was do zapoznania się z przepisem. 

Polecam Wam również moje inne przepisy na jajka faszerowane: 

PRZEPIS NA BROKUŁOWA JAJKA FASZEROWANE

Składniki

  • 5-6 jajek
  • 1 mały brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 mała cebula czerwona
  • pieprz
  • sól

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i dzielimy na połówki. Oddzielamy żółtka od białek. 
  • Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut. 
  • Do miski przekładamy żółtka, ugotowanego brokuła, czosnek oraz majonez. Całość blendujemy na papkę za pomocą blendera. 
  • Powstały farsz doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie nadziewamy nim białka jajek. 
  • Gotowe jajka dekorujemy drobno posiekaną cebulką.
Brokułowe jajka faszerowane
Brokułowe jajka faszerowane
Brokułowe jajka faszerowane

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

“Komentarz do Brokułowe jajka faszerowane”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedemnaście − siedem =