Brokułowe jajka faszerowane

Brokułowe jajka faszerowane

Jajka faszerowane to świetna przekąska, która idealnie sprawdzi się podczas świąt Wielkanocnych. Te święta kojarzą nam się z zajączkami, jajkami i kurczaczkami, dlatego też na żadnym stole w Wielkanoc nie powinno zabraknąć jajek faszerowanych. 

Tym razem przygotowałam pyszne brokułowe jajka faszerowane, które pięknie wyglądają i są pyszne. Robi się je bardzo łatwo, dlatego zapraszam Was do zapoznania się z przepisem. 

Polecam Wam również moje inne przepisy na jajka faszerowane: 

PRZEPIS NA BROKUŁOWA JAJKA FASZEROWANE

Składniki

  • 5-6 jajek
  • 1 mały brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 mała cebula czerwona
  • pieprz
  • sól

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i dzielimy na połówki. Oddzielamy żółtka od białek. 
  • Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut. 
  • Do miski przekładamy żółtka, ugotowanego brokuła, czosnek oraz majonez. Całość blendujemy na papkę za pomocą blendera. 
  • Powstały farsz doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie nadziewamy nim białka jajek. 
  • Gotowe jajka dekorujemy drobno posiekaną cebulką.
Brokułowe jajka faszerowane
Brokułowe jajka faszerowane
Brokułowe jajka faszerowane

“Komentarz do Brokułowe jajka faszerowane”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *