Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane to świetna przekąska na każdą okazję. Sprawdzają się na przyjęciach, świętach jak i w codziennym jadłospisie. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i chętnie zjadane. Dzisiaj mam dla was przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Polecam wypróbować, bo są na prawdę przepyszne!

Przepis na jajka faszerowane pieczarkami

Składniki

  • 3 jajka
  • 150g pieczarek
  • mała cebulka
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przełożyć do małej miseczki i rozgnieść widelcem.

  2. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę wraz z cebulą. Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę, następnie dodać odrobinę masła, pieczarki i smażyć aż odparuje woda. Doprawić do smaku.

  3. Wystudzone pieczarki przełożyć do miseczki i połączyć z żółtkami, majonezem oraz szczypiorkiem.

  4. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie widelcem, a następnie napełnić przygotowanym farszem wydrążone połówki jajek.

Polecamy sprawdzić również nasze wcześniejsze przepisy na jajka faszerowane szynką i rzodkiewką, a także jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − sześć =