Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajka faszerowane to szybka i smaczna przekąska, którą można podać na przyjęciu oraz na codzienną kolację. Pięknie się prezentują na stole i są bardzo dobre w smaku. Dzisiaj przedstawiam wam przepis na jajka faszerowane pastą z tuńczyka. U nas w domu jest to najbardziej lubiane połączenie, mam nadzieję, że i wam posmakuje!

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy, przekrajamy na pół i oddzielamy żółtka od białek.

  2. Ogórki i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, tuńczyka odsączamy z zalewy.

  3. Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy też żółtka jajek, majonez oraz musztardę.

  4. Mieszamy do połączenia się składników, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  5. Połówki jajek wypełniamy powstałym farszem i układamy na talerzu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzy − 1 =