Wielkanocne jajka faszerowane

Wielkanocne jajka faszerowane

Nie ma Wielkanocy bez jajek faszerowanych! Wielkanocna babka oraz jajka faszerowane to obowiązkowe pozycje na wielkanocnym stole. Zarówno babka Wielkanocna, jak i faszerowane jajka kojarzą nam się z Wielkanocną, więc warto je przygotować na tegoroczne święta!

W tym wpisie skupimy się na jajkach, a mianowicie zaprezentuję Wam przepis na pyszne jajka faszerowane pastą z łososia. Są przepyszne, szybkie i łatwe do zrobienia. A do ich przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników. Zapraszam na przepis!

WIELKANOCNE JAJKA FASZEROWANE – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • kilka gałązek koperku

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i podzielić na połówki. Oddzielić białka od żółtek.
  • Do miski przełożyć żółtka, dodać majonez, jogurt naturalny, wędzonego łososia. Całość zblendować na gładką masę. Kilka kawałków łososia odłożyć do dekoracji jajek.
  • Przygotowaną pastą wypełnić otwory w białkach. Wierzch udekorować kawałkami łososia i koperkiem.
Wielkanocne jajka faszerowane przepis
przepis na Wielkanocne jajka faszerowane

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

piętnaście − dwanaście =