Truskawkowy deser z prażonymi migdałami

Truskawkowy deser z prażonymi migdałami

Dzisiaj mam dla was prosty i smaczny przepis na truskawkowy deser z prażonymi migdałami. Idealny na upalne dni jak i te deszczowe by poprawić sobie humor. Deser składa się z pokruszonych herbatników, truskawek, galaretki, ubitej śmietanki, bezy i prażonych migdałów. Łatwy i szybki do zrobienia, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem.

Przepis na truskawkowy deser z prażonymi migdałami

Składniki

  • 1 galaretka truskawkowa
  • 250 g truskawek
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 150 g herbatników
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 mini bezy
  • garść migdałów
  • 4 duże kieliszki

Przygotowanie

1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia.

2. Herbatniki drobno kruszymy i umieszczamy na spodzie kieliszka.

3. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i kroimy na mniejsze kawałki.

4. Na herbatnikach układamy pokrojone truskawki i zalewamy je lekko tężejącą galaretką.

5. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do pełnego stężenia.

6. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Następnie puszystą śmietanę wykładamy na warstwę zastygniętej galaretki.

7. Śmietankę posypujemy pokruszonymi mini bezami.

8. Wierzch deserków dekorujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami.

deser z prażonymi migdałami


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − trzy =