Wielkanocne jajka faszerowane
Nie ma Wielkanocy bez jajek faszerowanych! Wielkanocna babka oraz jajka faszerowane to obowiązkowe pozycje na wielkanocnym stole. Zarówno babka Wielkanocna, jak i faszerowane jajka kojarzą nam się z Wielkanocną, więc warto je przygotować na tegoroczne święta!
W tym wpisie skupimy się na jajkach, a mianowicie zaprezentuję Wam przepis na pyszne jajka faszerowane pastą z łososia. Są przepyszne, szybkie i łatwe do zrobienia. A do ich przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników. Zapraszam na przepis!
WIELKANOCNE JAJKA FASZEROWANE – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- kilka gałązek koperku
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i podzielić na połówki. Oddzielić białka od żółtek.
- Do miski przełożyć żółtka, dodać majonez, jogurt naturalny, wędzonego łososia. Całość zblendować na gładką masę. Kilka kawałków łososia odłożyć do dekoracji jajek.
- Przygotowaną pastą wypełnić otwory w białkach. Wierzch udekorować kawałkami łososia i koperkiem.