Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Pyszny i aromatyczny twarożek z dodatkiem świeżego szczypiorku i rzodkiewki. Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to najlepszy pomysł na wykorzystanie tego, co przynosi ze sobą wiosna.
Najlepiej smakuje oczywiście przygotowany z sera prosto od krowy oraz ze swojskiej śmietany. Jeśli nie macie do nich dostępu, można także użyć sera i śmietany ze sklepu.
Tak przygotowany twarożek idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i kakao.
PRZEPIS NA TWARÓG ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ
Składniki
- 250 g sera białego
- 80 g rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki śmietany
- Sól
- Pieprz
Wykonanie
- Rzodkiewki i szczypiorek umyć i osuszyć przy użyciu ręcznika papierowego.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Rzodkiewkę pokroić w kosteczkę.
- Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Podawać ze świeżym pieczywem.