Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Pyszny i aromatyczny twarożek z dodatkiem świeżego szczypiorku i rzodkiewki. Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to najlepszy pomysł na wykorzystanie tego, co przynosi ze sobą wiosna.

Najlepiej smakuje oczywiście przygotowany z sera prosto od krowy oraz ze swojskiej śmietany. Jeśli nie macie do nich dostępu, można także użyć sera i śmietany ze sklepu.

Tak przygotowany twarożek idealnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i kakao.

PRZEPIS NA TWARÓG ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ

Składniki

  • 250 g sera białego
  • 80 g rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany
  • Sól
  • Pieprz

Wykonanie

  • Rzodkiewki i szczypiorek umyć i osuszyć przy użyciu ręcznika papierowego.
  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Rzodkiewkę pokroić w kosteczkę.
  • Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  • Podawać ze świeżym pieczywem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − czternaście =