Surówka z kapusty pekińskiej i pora

Surówka z kapusty pekińskiej i pora

Istnieją takie dodatki do obiadu, które potrafią odmienić nawet najprostsze danie. Jednym z nich jest surówka z kapusty pekińskiej i pora – chrupiąca, delikatna i pełna witamin. Wzbogaci smak i doda lekkości całemu talerzowi.

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Składniki wystarczy pokroić i połączyć z sosem. Surówka doskonale sprawdzi się również jako dodatek do potraw z grilla, dlatego, jeśli organizujecie małe przyjęcie w ogrodzie, ta surówka z kapusty pekińskiej i pora będzie idealnym uzupełnieniem zarówno grillowanych mięs, jak i dań rybnych.

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I PORA PRZEPIS

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 ogórek świeży
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mały por
  • pęczek rzodkiewki (ok. 10 sztuk)

Sos

  • 1 łyżeczka musztardy
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską szatkujemy.

  2. Obranego ogórka oraz rzodkiewkę kroimy w półplastry, pora w półkrążki.

  3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

  4. Jogurt naturalny mieszamy ze śmietaną, musztardą, solą oraz pieprzem.

  5. Do miski przekładamy przygotowane składniki, dodajemy sos i mieszamy.

  6. Dekorujemy wedle uznania.
Surówka z kapusty pekińskiej i pora przepis
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i pora

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 211

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

20 − 16 =