Pasta kanapkowa z porem

Pasta kanapkowa z porem

Jeśli lubisz pasty kanapkowe, koniecznie wypróbuj nasz przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem!

Pasty kanapkowe to świetny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. Są smaczne, łatwe w przygotowaniu i pozwalają przemycić do diety mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Nasza pasta kanapkowa z porem smakuje najlepiej na świeżym pieczywie lub grzankach. Podana na krakersach może stanowić fajną przekąskę. Polecam wypróbować!

PASTA KANAPKOWA Z POREM PRZEPIS

Składniki

  • 1 średni por
  • 5 jajek
  • 100 g sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

  2. Pora kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle przez kilka minut.

  3. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

  4. Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy posiekany drobno szczypiorek i majonez.

  5. Całość mieszamy, doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Pasta kanapkowa z porem przepis
Pasta jajeczna z porem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 − pięć =