Surówka obiadowa z 3 składników

Surówka z kiszonej kapusty to doskonały i uniwersalny dodatek do każdego dania obiadowego. Idealnie pasuje do smażonych, pieczonych i duszonych mięs, a także do dań rybnych. Surówka jest bardzo prosta w przygotowaniu i wymaga zaledwie 3 składników! Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zawsze zachęcam do wypróbowania!

Składniki

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • cukier, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną wycisnąć i drobno poszatkować.

  2. Marchew oraz jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  3. Składniki przełożyć do miski i wymieszać. Doprawić szczyptą cukru, soli i pieprzu.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 8

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście − dwa =