Ślimaczki z szynką i serem

Ślimaczki z szynką i serem

Proste, smaczne i ekspresowe w przygotowaniu ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem szynki i sera to przekąska idealna na każdą okazję. Doskonale sprawdzą się na domowe imprezy lub na ciepłą kolację. Mimo, że ślimaczki z szynką i serem składają się tylko z kilku prostych składników, to smakiem oczarują każde podniebienie. Jeśli organizujesz małą imprezę ze znajomymi, lub szukasz fajnej przekąski do filmu, ślimaczki z szynką i serem sprawdzą się idealnie.

ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ I SEREM PRZEPIS

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • kilka plastrów sera mozzarella
  • kilka plastrów szynki
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie

1. Ketchup wymieszaj z majonezem, solą, pieprzem i ziołami.

2. Ciasto francuskie rozwiń na blacie i posmaruj przygotowanym sosem. Następnie ułóż plastry szynki i sera.

3. Całość zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku, delikatnie dociskając. Roladę pokrój na kawałki o grubości ok. 1,5 cm.

4. Tak przygotowane roladki przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia na leżąco.

5. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez ok. 15 minut.

6. Podawaj z ulubionym sosem lub same.

Ślimaczki z szynką i serem przepis
imprezowe ślimaczki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 1 =