Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi

Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi to bardzo fajnie połączenie smakowe. Do przygotowania sałatki potrzeba zaledwie kilku prostych składników, taki jak tuńczyk, pieczarki marynowane, ogórki konserwowe, cebula czerwona oraz kukurydzą. Większość z nich z pewnością znajdziecie w swojej kuchni.

Ta kolorowa sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi to idealna sałatka na święta, świetny pomysł na domowe imprezy czy rodzinne spotkania, czy inne okazje.

Całą sałatkę można przygotować w dosłownie 10 minut! Podczas gotowania się jajek, jesteśmy w stanie przygotować pozostałe składniki. Następnie dodać pokrojone jajka i sałatka gotowa! 🙂 Zapraszam na przepis!

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I PIECZARKAMI MARYNOWANYMI – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 mały słoik pieczarek marynowanych
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.
  • Ogórki konserwowe oraz czerwoną cebulę pokroić w kostkę.
  • Pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki.
  • Tuńczyka odsączyć z zalewy. 
  • Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli i pieprzu. 
  • Wszystkie składniki na sałatkę przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.
Sałatka z tuńczykiem i pieczarkami marynowanymi przepis
Sałatka z pieczarkami marynowanymi i tuńczykiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × 3 =