Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Sałatka z tuńczykiem i ananasem to prawdziwa fuzja smaków, w której tropikalna słodycz łączy się z wytrawnymi składnikami. Sałatka jest smaczna, sycąca i szybko się ją robi. Doskonale sprawdzi się na kolację lub lunch do pracy. Sprawdzi się również jako imprezowa przekąska. Gwarantuję, że oczaruje wszystkich gości. Jeśli lubicie ciekawe połączenia smaków, sałatka z tuńczykiem i ananasem z pewnością przypadnie Wam do gustu.

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I ANANASEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 150 g makaronu orzo
  • 4 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 garści słonecznika
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, odcedzić i pozostawić do przestygnięcia.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.

3. Krążki ananasa również pokroić w kostkę.

4. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.

5. Słonecznik podprażyć na suchej patelni.

6. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, solą oraz pieprzem tworząc sos.

7. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.

Sałatka z tuńczykiem i ananasem przepis
Sałatka z ananasem i tuńczykiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzy + piętnaście =