Sałatka z tuńczyka
Lekka, smaczna i pożywna sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Idealna na kolację lub na drugie śniadanie. Oprócz tuńczyka w sałatce znajdziemy jeszcze takie składniki jak: jajka, paprykę czerwoną, kukurydzę i ogórki konserwowe. Całość okraszona jest pysznym sosem na bazie jogurtu i majonezu. Sałatka z tuńczyka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i co najważniejsze – przepyszna! Polecam wypróbować przepis.
SAŁATKA Z TUŃCZYKA PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka
- 1 mała papryka czerwona
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
2. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
3. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę.
4. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.
5. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos i wymieszać.
Od niedawna rozmyślam, co mogłabym wprowadzić do swojej diety, jeśli chodzi o śniadania i przekąski, które można wziąć ze sobą do pracy. Kanapki i bułki już mi się znudziły, więc bardzo się cieszę, że natrafiłam na ten przepis. Taka sałatka to może być strzał w dziesiątkę. Wygląda przepysznie! 🙂 Chętnie ją wypróbuję w mojej kuchni.