Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki

Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki

Pasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, pożywne i bardzo proste w przygotowaniu.

Dzisiaj mam dla was przepis na pastę kanapkową z jajek i rzodkiewki. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, natomiast rzodkiewka poza walorami smakowymi zawiera witaminy A, C i witaminy z grupy B oraz minerały. Taka pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki będzie świetnym pomysłem na śniadanie lub kolację. Wyśmienicie smakuje na świeżym pieczywie, a także na krakersach czy bagietce.

PASTA KANAPKOWA Z JAJEK I RZODKIEWKI PRZEPIS

Składniki

  • 10 rzodkiewek
  • 3 jajka
  • 100 g sera żółtego
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.

2. Rzodkiewkę i ser żółty również zetrzeć na tarce.

3. Szczypiorek drobno posiekać.

4. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez, sól oraz pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Pasta kanapkowa z jajek
Pasta kanapkowa z rzodkiewki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

10 − 4 =