Ciastka z marmoladą

Ciastka z marmoladą

Przepis na kruche ciastka z marmoladą. Wyjątkowo maślane, delikatne i przepyszne! Smak, który z pewnością pamiętasz z dzieciństwa.

Te ciasteczka z marmoladą możesz przygotować na specjalne okazje lub gdy tylko najdzie Cię ochota na coś słodkiego. Samodzielne pieczenie ciasteczek jest bardzo przyjemne, satysfakcjonujące i co najważniejsze dużo tańsze niż kupowanie gotowych słodkości ze sklepu. Polecam serdecznie wypróbować przepis.

CIASTKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS

Składniki (ok. 20 ciasteczek)

  • 250 g mąki pszennej tortowej
  • 2 żółtka
  • 150 g masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany
  • szczypta soli

Dodatkowo

  • marmolada

Przygotowanie

1. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę.

2. Następnie stopniowo dodać żółtka i śmietanę.

3. Na koniec wsypać przesianą mąkę i całość zmiksować do uzyskania jednolitej masy.

4. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać ciasteczka o dowolnych kształtach.

5. Na środek każdego ciasteczka nałożyć odrobinę marmolady.

6. Tak przygotowane ciasteczka przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez ok. 12 minut do zarumieniania.

ciasteczka z marmoladą
przepis na ciastka z marmoladą

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × pięć =